Руската посланичка баба на 8 внуци

Руската посланичка баба на 8 внуци

В последните месеци около руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова бушуват различни скандали. Личният й живот обаче не е обществено достояние и подробностите за него са оскъдни.

68-годишната дипломатка се оказа грижовна баба на цял отбор внучета. Заедно със съпруга й Владимир, адаш на Путин, имат четири деца, които ги дарили с общо 8 внуци. Къде живеят и с какво се заминават наследниците й, Митрофанова не разкрива.

Тя е родена на 11 юни 1953 г. във Волгоград, а баща й Валентин Митрофанов е бивш високопоставен сътрудник на Госплан-а на Съветския съюз. През 1975 г. Елеонора завършва факултета по „Международни икономически отношения” в Московския държавен институт. После защитава дисертация и получава степен „кандидат на икономическите науки”. Дипломатическата си кариера започва през 2001 г., а в периода от 2004 до 2009 г. оглавява Руския център за международно научно и културно сътрудничество Росзарубежцентър.

Митрофанова триумфира кариерно, започвайки работа на високопоставена позиция към ЮНЕСКО, където си партнира с Ирина Бокова, която по това време е директор на организацията. Всъщност двете са били състудентки в Московския университет, но в различни факултети. Познавали се отлично от младостта си и били близки.

Братът на руската посланичка в България също не е случаен човек. Алексей Митрофанов е политик, депутат в Държавната дума в периода 1993-2016 г., член на Либералдемократическата партия на Жириновски и на партия „Справедлива Русия”.

За съпруга на руската посланичка не е известно нищо, освен че живее заедно с нея в София.

Единственият път, в който Елеонора Митрофанова вдигна завесата около личния си живот, беше по случай 8 март тази година, когато пусна видеопоздрав към дамите в социалната мрежа фейсбук. „Имам 4 деца и 8 внуци. Много добре съм запозната с радостите и трудностите, свързани с отглеждането на деца едновременно с професионалното развитие. За щастие сега разполагаме с много повече възможности за успешно съвместяване на семеен живот и кариера.

Уважавам жените, посветили се на работата си. Това е техният избор. Най-важното е, че днес ние имаме право на избор, което беше придобито от нашите предшественици”, каза тогава руската посланичка.