Тайните на вещите градинари кара всичко да расте като лудо

Тайните на вещите градинари кара всичко да расте като лудо

Вещите градинари най-после разкриха тайната, благодарение на която всяко едно растение в градината ви ще расте като лудо.

Тези съвети ще ви спестят време и пари, но пък за сметка на това ще превърнат градината ви в райско място.

Ето и съвети от хоби фермери, които ще са ви от огромна полза:

Съвети за красива и здрава градина без пари

Добрите градинари съветват да си пригодите специален резервоар, в който да се събира дъждовна вода. Много по-добре ще се отрази на растенията, ако ги поливате с нея.

Плевелите вероятно са най-големият ви проблем в градината. Не е необходимо да купувате скъпите препарати от агроаптеката, с които да ги унищожите. Можете да си приготвите изключително ефикасен препарат и в домашни условия. Вероятно не сте предполагали каква полза можете да извлечете от някои продукти

За целта са ви нужни 250 гр. готварска сол, 4 литра оцет и 1 с.л. препарат за миене на съдове.

Напръскайте с тази смес плевелите. Задължително условие обаче е да подберете горещ ден.

1 лъжица и де що има цвете у дома полудява от цъфтеж! Няма да познаете мушкатото!

Вероятно хвърляте яйчените черупки, без да се замисляте за какво биха могли да ви бъдат полезни. Градинарите напомнят, че те са изключително удобни за отглеждане на разсад. След това пък можете да ги смелите и да подхраните почвата с тях.

В топлите летни дни не е никак лесно да съхраните влагата в саксиите. Този проблем може да бъде решен много лесно. Достатъчно е просто да поставите памперс на дъното на саксията. Ако усетите, че някакви животинки навестяват градината ви, можете да сложите сапун в стар чорапогащник на няколко места.

Животните не обичат сапуна и едва ли ще се доближат повече до градината ви. С него успешно можете да прогоните белките.

Освен това можете да използвате сапунен разтвор за премахване на листните въшки.

Не хвърляйте пакетчетата чай. Можете да използвате съдържанието им като средство за наторяване на растенията, които отглеждате.